Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-04@18:08:41 GMT

۵ فیلم مغضوب فجر و محبوب خارجی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۵۰۶۵۱

۵ فیلم مغضوب فجر و محبوب خارجی‌ها

 در تاریخ جشنواره فیلم‌ فجر، آثاری بوده اند که در بخش داوری، با بی اقبالی مواجه شدند اما همان فیلم ها توانستند در جشنواره های خارجی، افتخارآفرینی کنند.

شاید یکی از بارزترین نمونه های فیلم‌هایی از این دست، جدایی نادر از سیمین اصغر فرهادی باشد که موفق نشد در جشنواره فجر به عنوان بهترین فیلم‌ انتخاب شود اما این فیلم‌ علاوه بر اینکه اسکار بهترین‌ فیلم‌ غیرانگلیسی زبان را از آن خود کرد، بلکه موفق شد در ۳۷ جشنواره خارجی، جایزه بهترین فیلم را به دست آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند در سال های اخیر و با توجه به گسترش حضور آثار ایرانی در فستیوال های مختلف جهانی، بیشتر به چشم می خورد. آثاری که عنوان می شود صلاحیت حضور در بخش مسابقه جشنواره فجر را ندارند اما همان فیلم موفق می شود جواز حضور در بخش رقابتی چندین فستیوال جهانی را به دست آورد. یا فیلم‌هایی که در بخش داوری جشنواره، چندان با اقبال مواجه نمی شوند اما همان‌ فیلم‌ها در جشنواره های خارجی با استقبال هیات داوران مواجه می شوند.

در ادامه نگاهی خواهیم‌ انداخت به چند فیلمی که در جشنواره فجر چندان تحویل گرفته نشدند اما حضور جهانی موفقی را پشت سر گذاشتند.

پذیرایی ساده

پذیرایی ساده، در سی امین دوره جشنواره فجر، در دو شاخه بهترین کارگردانی و بهترین‌ بازیگر نقش اول زن نامزد شد و برخلاف گمانه زنی ها، در هیچ یک از این دو بخش موفق به افتخارآفرینی نشد.

این فیلم خیلی زود توانست با حضور در جشنواره های مختلف جهانی، موفق به دریافت ۴ جایزه از جشنواره های برلین، وزول، تریگون و تورنتو شود.

سدمعبر

فیلم محسن قرایی، که در سی و پنجمین دوره جشنواره فجر حضور داشت، در ابتدا و تنها با نامزدی در ۴ بخش بهترین‌ بازیگران‌ نقش مکمل مرد و زن، فیلمنامه و تدوین، سبب شگفتی بسیار شد. شگفتی بزرگ‌تر اما زمانی‌ رقم خورد که فیلم، دست خالی جشنواره را ترک کرد و هیچ سیمرغی را به دست نیاورد.

سد معبر، مدتی پس از جشنواره فجر، موفق شد جایزه بهترین بازیگر اصلی مرد را برای حامد بهداد در جشنواره گلدن گلوبال مالزی و بهترین فیلم جشنواره پوسان برای محسن قرایی به همراه آورد.

شهر زیبا

دومین ساخته اصغر فرهادی در جشنواره فجر، تنها موفق به دریافت یک سیمرغ در بخش بهترین صدابرداری شد اما این فیلم خیلی زود توانست جوایزی را از جشنواره های هند، ورشو و اسپلیت از آن خود کند.

قصه ها

فیلم‌ رخشان بنی‌اعتماد در جشنواره سی و دوم فجر، در سه شاخه بهترین فیلم، مکمل مرد و چهره پردازی، نامزد شد اما هیچ سیمرغی به دست نیاورد. قصه ها در ادامه موفق شد در ۶ جشنواره جهانی، موفق به کسب جایزه شود. از مهمترین این جوایز می توان به جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره ونیز اشاره کرد.

یه حبه قند

ششمین ساخته رضا میرکریمی، در بیست و نهمین جشنواره فجر، موفق به نامزدی در ۴ بخش غیراصلی شد.

نکته جالب ماجرا آنجاست که فیلمی که موفق به دریافت هیچ‌ جایزه ای در فجر نشد، به عنوان نماینده سینمای ایران در مراسم اسکار انتخاب شد. البته که‌ مطمئنا یکی‌ از ملاک های این‌ انتخاب، ۵ جایزه ای بود که یه حبه قند، در جشنواره های جهانی به دست آورده بود.

هر چند که بعد از انتخاب این فیلم‌ به عنوان‌ نماینده سینمای ایران، بحث تحریم اسکار مطرح شد و سینمای ایران هیچ نماینده ای به آکادمی معرفی نکرد.

البته که فهرست فیلم‌هایی که جشنواره فجر با بی اعتنایی از کنار آنها رد شده، تنها معطوف یه این ‌۵ فیلم‌ نمی‌شود.

شاید جالب باشد که برخی از فیلم های مهم تاریخ سینما نظیر مرگ‌ یزدگرد، بوی پیراهن‌ یوسف، اجاره نشین ها، شاید وقتی دیگر، دلشدگان و ضیافت، هیچ‌گاه موفق به کسب افتخار در جشنواره فیلم فجر نشدند.

۵۸۵۸

کد خبر 1601897

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران جشنواره فیلم فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۰۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برندگان اسکار ایتالیا معرفی شدند/ «من کاپیتان» درخشید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، فیلم متئو گارونه با عنوان «من کاپیتان» که درام نامزد اسکار و درباره سفر حماسی ۲ مرد جوان آفریقایی است که تصمیم می‌گیرند داکار را ترک کنند تا به اروپا برسند و درام پائولا کورتلزی با عنوان «هنوز فردا هست» برندگان بزرگ شصت و نهمین دوره جوایز دیوید دی دوناتلو ایتالیا شدند.

«من کاپیتان» جایزه بهترین فیلم، کارگردان، تهیه‌کننده، تدوین‌گر و فیلمبردار و چند جایزه دیگر را برد و «هنوز فردا هست» که درباره وضعیت اسفبار یک زن خانه‌دار آزار دیده در رم پس از جنگ است و در ۱۹ بخش نامزد شده بود، ۶ تندیس دریافت کرد که بهترین کارگردان اول، بازیگر زن، بازیگر زن نقش مکمل، فیلمنامه و جایزه تماشاگران را شامل شد.

«هنوز فردا هست» که اولین تجربه کارگردانی پائولا کورتلزی، بازیگر محبوب ایتالیایی است و خود وی در آن نقش آفرینی هم کرده، به شکل سیاه و سفید یادآور سینمای نئورئالیستی ایتالیا است.

کورتلزی که ۵۰ ساله است، «هنوز فردا هست» را با بودجه‌ای حدود ۸ میلیون یورو (۸.۶ میلیون دلار) ساخته و فیلمش موفق شد تا بیش از ۳۹ میلیون دلار در ایتالیا فروش کند و «باربی» را شکست دهد. این فیلم که هنوز در حال اکران است، در فرانسه نیز با اقبال روبه رو شد و در حالی که از اواسط ماه مارس اکرانش را شروع کرد تاکنون بیش از ۴.۴ میلیون دلار فروش داشته اشت.

فیلم «ربوده شده» به کارگردانی مارکو بلوکیو دیگر فیلم موفق شب سینمای ایتالیا بود. این فیلم که برمبنای داستان واقعی پسری یهودی است که در قرن نوزدهم ایتالیا از خانواده‌اش گرفته شده و مجبور شده تا به دین کاتولیک درآید، برای بهترین فیلمنامه اقتباسی، طراحی تولید، لباس، گریم و مو برنده جایزه شد.

جوایز ویژه دوناتلو هم به میلنا ووکوتیچ بازیگر کهنه‌کار صحنه و سینمای ایتالیا اهدا شد که با فدریکو فلینی، لوییس بونوئل و آندری تارکوفسکی کار کرده است.

جایزه بهترین فیلم خارجی به فیلم «آناتومی یک سقوط» به کارگردانی ژوستین تریه رسید.

فهرست کامل برندگان جوایز دیوید دوناتلو ۲۰۲۴ چنین است:

بهترین فیلم: «من کاپیتان»، متئو گارونه

بهترین کارگردان: متئو گارونه برای «من کاپیتان»

اولین کارگردانی: پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

تهیه کننده: «من کاپیتان»، متئو گارونه، پائولو دل بروکو

بازیگر زن: پائولا کورتلزی، «هنوز فردا هست»

بازیگر مرد: میشل ریوندینو، «پالازینا لاف»

بازیگر زن نقش مکمل: امانولا فانلی، «هنوز فردا هست»

بازیگر مرد نقش مکمل: الیو آلمانو، «پالازینا لاف»

فیلمنامه اوریجینال: فوریو آندرئوتی، جولیا کالندا، پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

بهترین فیلمنامه اقتباسی: مارکو بلوکیو، سوزانا نیچیارلی، «ربوده شده»

فیلمبرداری: پائولو کارنرا، «من کاپیتان»

تدوین: مارکو اسپولتینی، «من کاپیتان»

مستند: ماریو مارتونه «کسی آن پایین مرا دوست دارد»

موسیقی فیلم: سابسونیکا، «آداجیو»

ترانه: «سرزمین من» از فیلم «پالازینا لاف»

طراحی تولید: «ربوده شده»

طراحی لباس: «ربوده شده»

طراحی چهره: «ربوده شده»

طراحی مو: «ربوده شده»

صدا: «من کاپیتان»

جلوه های دیجیتال: «من کاپیتان»

جایزه تماشاگران: پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

جایزه جوانان: پائولا کورتلزی «هنوز فردا هست»

بهترین فیلم کوتاه: «گوشت فروش»، مارگریتا گیوستی

بهترین فیلم خارجی: «آناتومی یک سقوط»، ژوستین تریه

کد خبر 6096217

دیگر خبرها

  • محبی کاندیدای بهترین لژیونر تازه‌وارد لیگ روسیه
  • یک جایزه جدید در انتظار لژیونر استقلالی
  • محمد محبی؛ نامزد جایزه بهترین تازه‌وارد لیگ برتر روسیه شد
  • برندگان اسکار ایتالیا معرفی شدند/ «من کاپیتان» درخشید
  • محمد محبی نامزد جایزه بهترین تازه‌وارد لیگ روسیه
  • محمد محبی نامزد جایزه بهترین تازه‌وارد لیگ برتر روسیه
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • مریل استریپ نخل طلای افتخاری جشنواره کن را دریافت می‌کند
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • حضور محبی در فهرست نامزدهای بهترین بازیکن لیگ برتر روسیه